Η BASF παρουσίασε στην Agritechnica 2019 την ομάδα xarvio® Digital Farming Solutions και για πρώτη φορά το xarvio HEALTHY FIELDS

Ψηφιακή τεχνολογία στη φυτοπροστασία ως μια ολοκληρωμένη λύση

Η γεωργία αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις παγκοσμίως: σε ορισμένες περιοχές, η ζήτηση για τρόφιμα και ζωοτροφές αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς, ενώ σε άλλες οι συνθήκες παραγωγής δεν είναι ικανοποιητικές. Στη Γερμανία και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, η βιωσιμότητα και η διαφάνεια είναι στο επίκεντρο της κοινής γνώμης. Ως απάντηση σε αυτές τις προκλήσεις, η ομάδα xarvio™ Digital Farming Solutions της BASF αναπτύσσει ψηφιακές εφαρμογές που καθιστούν τη γεωργία παγκοσμίως αποδοτικότερη και βιώσιμη. Στην Agritechnica 2019, τη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση στον τομέα της γεωργικής τεχνολογίας στον κόσμο, στο Ανόβερο της Γερμανίας, το xarvio παρουσίασε τις τελευταίες καινοτομίες του στο περίπτερο «xarvio Field of Vision» στην αίθουσα 15 από τις 10 έως τις 16 Νοεμβρίου 2019.

Το xarvio HEALTHY FIELDS προσφέρει στους αγρότες εντελώς νέες δυνατότητες στην προστασία των καλλιεργειών. «Η συνιστώμενη στρατηγική προστασίας των καλλιεργειών του xarvio FIELD MANAGER θα υλοποιηθεί από έναν έμπειρο γεωργικό σύμβουλο που συνεργάζεται μαζί μας. Ο αγρότης απαλλάσσεται από πολύπλοκες εργασίες και μπορεί να ακολουθήσει κάθε βήμα με διαφάνεια. Εάν οι ζημιές από μια ασθένεια που προσβάλλει τα φύλλα σε ένα χωράφι στο τέλος μιας καλλιεργητικής περιόδου είναι μεγαλύτερες από αυτό που συμφωνήθηκε εκ των προτέρων, ο αγρότης θα αποζημιωθεί», εξήγησε ο Tobias Menne, επικεφαλής της BASF για την Ψηφιακή Γεωργία. Οι αγρότες και οι γεωργικοί σύμβουλοι μπορούν να παρακολουθούν ανά πάσα στιγμή και με διαφάνεια τον ενδεχόμενο κίνδυνο προσβολής, τις συστάσεις, την τρέχουσα κατάσταση υλοποίησης της εφαρμογής και την τεκμηρίωση των ληφθέντων μέτρων. Ένα άλλο πλεονέκτημα: «Οι γεωργικοί σύμβουλοι κανονικά διαθέτουν πολύ καλό εξοπλισμό από τεχνικής άποψης και επομένως με το xarvio μπορούν να προσαρμόσουν αυτομάτως τα μέτρα φυτοπροστασίας σε κάθε ζώνη του χωραφιού», πρόσθεσε ο Menne.

Η τεχνολογία του SMART SPRAYING και το xarvio FIELD MANAGER βελτιστοποιούν τη χρήση των προϊόντων φυτοπροστασίας

Στο περίπτερο του xarvio, οι επισκέπτες απόλαυσαν επίσης άλλες έξυπνες εφαρμογές ψηφιακής γεωργίας, όπως το SMART SPRAYING, το οποίο εξελίσσεται σε συνεργασία με τη Bosch. «Με τη βοήθεια των αισθητήρων κάμερας, το SMART SPRAYING θα είναι σε θέση να διαφοροποιεί τα φυτά της καλλιέργειας από τα ζιζάνια καθώς διασχίζει το χωράφι», εξήγησε ο Andree-Georg Girg, Επικεφαλής Εμπορικής Προώθησης της Ψηφιακής Γεωργίας της BASF. Στην καθημερινή εφαρμογή στο χωράφι, το SMART SPRAYING συνδέεται με το xarvio FIELD MANAGER, το οποίο καθορίζει με βάση διαφορετικές παραμέτρους για το εάν και ποιο φυτοπροστατευτικό προϊόν απαιτείται, καθώς και σε ποια δοσολογία για την αντίστοιχη καλλιέργεια και πότε. Το NEVONEX από τη Bosch εξασφαλίζει μια ομαλή και γρήγορη σύνδεση μεταξύ του FIELD MANAGER και του SPRAYING.

Εξερευνήστε σαρωτές ζιζανίων, αναλύσεις για τις ζημιές στα φύλλα και άλλα στο SCOUTING Mountain

Στο «SCOUTING Mountain», οι επισκέπτες μπορούσαν επίσης να δοκιμάσουν την εφαρμογή xarvio SCOUTING: Χάρη στην υπερσύγχρονη τεχνολογία αναγνώρισης εικόνων, το xarvio SCOUTING επιτρέπει στον χρήστη να εντοπίζει και να ποσοτικοποιεί τα ζιζάνια, τις ασθένειες και τη ζημιά στα φύλλα ενός φυτού, να καθορίζει την κατάσταση του αζώτου και να μετράει και να ταξινομεί τα έντομα. Χάρη στις νέες λειτουργίες, το xarvio SCOUTING μπορεί τώρα να σαρώνει και να καταγράφει πολλαπλά ζιζάνια και να καθορίζει μεταφυτρωτικά τον μέσο όρο του πληθυσμού των φυτών ανά τετραγωνικό μέτρο.

Οι επισκέπτες επίσης είδαν πώς λειτουργεί το xarvio FIELD MANAGER. Το xarvio FIELD MANAGER είναι ένα ψηφιακό προϊόν που διευκολύνει τους αγρότες στη λήψη γεωπονικών αποφάσεων σε διάφορους τομείς. Ο στόχος: αποδοτικότερη και βιώσιμη καλλιέργεια για να αξιοποιείται στο έπακρο κάθε περιοχή του χωραφιού. Οι αγρότες μπορούν να παρακολουθούν ανά πάσα στιγμή την κατάσταση του χωραφιού τους, να λάβουν συγκεκριμένες συστάσεις καλλιέργειας βάσει του χωραφιού και να κατεβάζουν μια σειρά χαρτών για εφαρμογή προσαρμοσμένη στις συγκεκριμένες ζώνες του χωραφιού. Το xarvio FIELD MANAGER λειτουργεί με τεχνολογίες εικόνας, όπως δορυφορικές εικόνες, και τις συνδυάζει με τα γεωργικά δεδομένα, την εμπειρία και την τεχνογνωσία του αγρότη.

Τα τελευταία χαρακτηριστικά του xarvio SCOUTING και του xarvio FIELD MANAGER με μια ματιά:

Το xarvio SCOUTING

  • Αναγνώριση πολλαπλών ζιζανίων
  • Ανάλυση κατά το φύτρωμα
  • Προσθήκη αναγνώρισης νέων ζιζανίων, ασθενειών, εντόμων και καλλιεργειών
  • Καλύτερη χρηστικότητα

Το xarvio FIELD MANAGER

  • Αυτόματες ζώνες προστασίας
  • Χάρτες θρέψης
  • Ενσωμάτωση τοπικών μετεωρολογικών σταθμών, π.χ. αροτραίες καλλιέργειες
  • Συνδεσιμότητα μηχανών (Agrirouter, John Deere, Nevonex)
  • Καλύτερη χρηστικότητα

Το xarvio δουλεύει επίσης εντατικά με λύσεις που μπορούν να συμβάλλουν σε μια πιο βιώσιμη παραγωγή. Αυτές περιλαμβάνουν τη μέτρηση και την ταξινόμηση του στρες των φυτών που προκαλείται από εξωγενείς παράγοντες, τις αυτοματοποιημένες ζώνες προστασίας και την καταγραφή της βιοποικιλότητας εντός και εκτός της αρόσιμης γης.

Σχετικά με την ομάδα xarvio™ Digital Farming Solutions

Το xarvio βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ψηφιακού μετασχηματισμού της γεωργίας που βελτιστοποιεί την παραγωγή των καλλιεργειών. Το xarvio προσφέρει ψηφιακά προϊόντα, βάσει μιας παγκόσμιας και κορυφαίας πλατφόρμας προτύπων για τις καλλιέργειες, που παρέχουν ανεξάρτητες γεωπονικές συμβουλές για συγκεκριμένες ζώνες του χωραφιού, επιτρέποντας στους αγρότες να καθιστούν τις καλλιέργειες τους αποδοτικότερες και πιο βιώσιμες. Τα προϊόντα xarvio SCOUTING & FIELD MANAGER χρησιμοποιούνται από αγρότες σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως.

 BASF Ελλάς Μονοπρόσωπη Α.Β.Ε.Ε.

BASF Ελλάς Μονοπρόσωπη Α.Β.Ε.Ε.

Επάνω