Stomp® Aqua

Η καινοτομία του Stomp®

Το Stomp® Aqua είναι η εξελιγμένη μορφή σκευάσματος. H καινοτομία στη φόρμουλα του Stomp® Aqua είναι ότι έχει ως βάση του το νερό και περιέχει την αξιόπιστη δραστική ουσία υπό μορφή μικροκάψουλας.

Η δραστική ουσία pendimethalin έγινε ευρύτερα γνωστή στην αγορά με το εμπορικό όνομα Stomp®, υπό τη μορφή EC (γαλακτωματοποιήσιμο υγρό) ενώ πλέον κυκλοφορεί στην καινοτόμα μορφή CS (εναιώρημα μικροκάψουλας) με το εμπορικό όνομα Stomp® Aqua.

Η νέα γενιά Stomp®

Οι καλλιέργειες συνεχώς ανταγωνίζονται με τα ζιζάνια για τα θρεπτικά συστατικά, το χώρο και το φως του ήλιου. Εάν δεν γίνει ο σωστός έλεγχος, τα ζιζάνια μπορούν να αναπτυχθούν μαζί με την καλλιέργεια ή και να τη ξεπεράσουν και έτσι λόγω του ανταγωνισμού να μειωθεί σημαντικά η απόδοση της καλλιέργειας.

Η σωστή διαχείριση τους έγκαιρα, αποτελεί βασικό παράγοντα επιτυχίας. Το Stomp® Aqua είναι ένα εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση ετήσιων αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πολύ νωρίς στην καλλιέργεια, είτε προσπαρτικά είτε μεταφυτρωτικά. Ελέγχει τα ζιζάνια μέσω της αναστολής του σχηματισμού μικροσωληνίσκων της μητωτικής ατράκτου, εμποδίζοντας έτσι την κυτταρική διαίρεση.

Η δραστική ουσία pendimethalin που περιέχεται στο Stomp® Aqua έχει αποδεδειγμένη δράση κατά των ζιζανίων, σε μεγάλο εύρος καλλιεργειών. Δες εδώ το προϊόν.

Μεγαλύτερη διάρκεια δράσης με τη νέα εξελιγμένη μορφή μικροκάψουλας

H νέα σύνθεση του Stomp® Aqua περιέχει μικροκάψουλες μέσα στις οποίες περιέχεται η δραστική ουσία pendimethalin.

Η σύνθεση της μικροκάψουλας (CS) μεγιστοποιεί τη διάρκεια δράσης του Stomp® Aqua, καθώς μετά την εφαρμογή του απελευθερώνεται σταδιακά από τις κάψουλες. Ένα μέρος των μικροκάψουλων διασπάται κατά την διάρκεια του ψεκασμού και η απαραίτητη ποσότητα δραστικής ουσίας απελευθερώνεται. Η υπόλοιπη ποσότητα δραστικού παραμένει στην επιφάνεια του εδάφους και προστατεύεται από την κάψουλα για την αργή αποδέσμευσή τους.

Ενεργοποιείται με την υγρασία

Οι μικροκάψουλες, που περιέχει η σύνθεση του Stomp® Aqua, προστατεύουν τη δραστική ουσία pendimethalin από τις υψηλές θερμοκρασίες και από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο αποφεύγοντας τη φωτοδιάσπασή της. Έτσι, η δραστική ουσία απελευθερώνεται όταν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές (βροχοπτώσεις) για την ανάπτυξη των ζιζανιών.

Και αυτός είναι ο λόγος της υψηλής αποτελεσματικότητας του Stomp® Aqua!

Χωρίς μεταχρωματισμούς

Διατήρησε τον εξοπλισμό σου καθαρό σαν καινούριο! Επειδή κανείς δεν θέλει να βλέπει τον εξοπλισμό του, να βάφεται με ένα μόνιμο κίτρινο χρώμα! ​

Αυτό που παρατηρείται από τη χρήση του pendimethalin σε μορφή EC, είναι ο αποχρωματισμός των υλικών που έρχεται σε επαφή. Εμφανίζεται ένα έντονο κίτρινο χρώμα που εισχωρεί στα υλικά. ​

Η απορρόφηση αυτή οφείλεται στους διαλύτες που περιέχονται στη μορφή EC, και ο καθαρισμός της χρωματισμένης επιφάνειας καθίσταται σχεδόν αδύνατος. Πλέον η λύση προσφέρεται με το Stomp® Aqua! Η καινοτομία του σκευάσματος κρατά τον εξοπλισμό καθαρό. Τα μηχανήματα, τα ακροφύσια και τα ρούχα εργασίας ξεπλένονται εύκολα με νερό, χωρίς να παρουσιάζουν κίτρινους μεταχρωματισμούς και επανέρχονται στο αρχικό τους χρώμα.

Τέλος στο κίτρινο χρώμα!

Με μειωμένη μυρωδιά

Το Pendimethalin έχει υψηλή τάση ατμών (1,94 mPa, 25ΟC ). Η μικρή απώλεια εξάτμισης έχει ως συνέπεια τη αύξηση της αποτελεσματικότητας κάνοντας το λιγότερο πτητικό και χωρίς τη χαρακτηριστική οσμή των EC.

Νέα πρωτοποριακή συσκευασία του Stomp® Aqua

Η BASF καινοτομεί και στη συσκευασία του Stomp® Aqua, κάνοντάς την ιδιαίτερα χρηστική και φιλική στο περιβάλλον.​

Η νέα συσκευασία, eco pack, είναι :​

  • ελαφρύτερη
  • ευκολότερη στο χειρισμό​
  • με λαβή στο καπάκι​
  • χωρίς σφραγίδα αλουμινίου
  • με πρόσθετο πώμα που μειώνει την έκχυση κατά το άδειασμα στο βυτίο.​

Με την νέα συσκευασία, ο κίνδυνος επαφής του φυτοπροστατευτικού προϊόντος με τον χρήστη ελαχιστοποιείται και παράλληλα μπορεί ο παραγωγός να κερδίσει έως και 25% του χρόνου του από την βελτιωμένη ταχύτητα ανοίγματος, έκχυσης και ξεπλύματος του μπουκαλιού.​

 BASF Ελλάς Μονοπρόσωπη Α.Β.Ε.Ε.

BASF Ελλάς Μονοπρόσωπη Α.Β.Ε.Ε.

Stomp® Aqua

Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις πληροφορίες για το προϊόν Stomp® Aqua.

Δείτε περισσότερα...

Δείτε εδώ το βίντεο του Stomp® Aqua

Επάνω