Η BASF Agricultural Solutions στο AgriBusiness Forum 2023 με θέμα: «Η Φυτοπροστασία, καταλύτης για το μετασχηματισμό των αγροδιατροφικών συστημάτων στην ψηφιακή & πράσινη εποχή»

Η BASF Agricultural Solutions θα συμμετέχει ως χορηγός στο ΕΣΥΦ Agribusiness Forum 2023 με θέμα «Η Φυτοπροστασία, καταλύτης για το μετασχηματισμό των αγροδιατροφικών συστημάτων στην ψηφιακή & πράσινη εποχή».

Η BASF Agricultural Solutions διαθέτει ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο με λύσεις φυτοπροστασίας, ψηφιακά εργαλεία και υπηρεσίες, τα οποία στόχο έχουν να βοηθήσουν τους παραγωγούς να βρουν την ισορροπία μεταξύ της ολοένα και αυξανόμενης ζήτησης, της οικονομικής ωφέλειας, και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Τη μεγάλη γκάμα φυτοπροστατευτικών προϊόντων, που διαθέτει η BASF στην Ελληνική αγορά, έχει διευρύνει τα τελευταία χρόνια με εξαιρετικές ποικιλίες σπόρων. Στο επίκεντρο της προσοχής της BASF είναι η διαρκής εξέλιξη, η εκπαίδευση, και η αειφορία, που σκοπό έχουν την ενίσχυση του παραγωγού από το σπόρο έως τη συγκομιδή, για την εφαρμογή βιώσιμων καλλιεργητικών πρακτικών, αλλά και για τη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση των καλλιεργειών του.

Το περιφερειακό συνέδριο διεξάγεται 3 – 5 Νοεμβρίου 2023 στο Poseidon Palace, στη Λεπτοκαρυά Πιερίας και εστιάζει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων για βιώσιμες και επικερδείς αγροτικές εκμεταλλεύσεις στο τρίπτυχο γεωργικές εισροές, νέες τεχνολογίες και κλίμα – περιβάλλον. Για πρώτη φορά συνδιοργανωτής του συνεδρίου είναι ο Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας (ΕΣΥΦ).

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, 50 ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε 11 σημαντικές συνεδρίες, θα προσδιορίσουν τις προκλήσεις και θα καταθέσουν προτάσεις για το μέλλον των αγροδιατροφικών συστημάτων. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται ο ρόλος της φυτοπροστασίας στην επισιτιστική ασφάλεια και επάρκεια των κοινωνιών, στο πλαίσιο της Πράσινης Συμφωνίας και της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής "Farm to Fork".

Το συνέδριο θα παρακολουθήσουν 250 σύνεδροι με φυσική παρουσία και 500 σύνδεροι διαδικτυακά και απευθύνεται σε παραγωγούς, γεωπόνους, γεωργικούς συμβούλους, επιχειρήσεις, ακαδημαϊκούς και τη φοιτητική κοινότητα. Περιλαμβάνει, επίσης, επίσκεψη πεδίου στην Οργάνωση Παραγωγών Ακτινιδίου Πυργετού, και θα κλείσει με ένα ειδικό αφιέρωμα για τη Θεσσαλία, σχετικά με την πραγματικότητα, τα μέτρα και τις μεσομακροπρόθεσμες στρατηγικές για την περιοχή, στον απόηχο των καταστροφών από την κακοκαιρία "Daniel".

Την Παρασκευή 3/11/2023, θα λάβουν χώρα 5 συνεδρίες, οι οποίες πραγματεύονται το μέλλον της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής γεωργίας προς το 2030, τις προκλήσεις φυτοπροστασίας, που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί στη χώρα μας για τις στρατηγικές καλλιέργειες, ώστε να εξασφαλίζουν υψηλή απόδοση, σεβόμενοι το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα, αλλά και προτάσεις καινοτομίας και συνεργειών, που μπορούν να φέρουν την Ελληνική Γεωργία πιο κοντά στους στόχους της Πράσινης Συμφωνίας, διατηρώντας την ανταγωνιστικότητά της στην Ευρώπη.

Το Σάββατο 4/11/2023, η ημέρα επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και τη σημασία της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και κατάρτισης των παραγωγών στις νέες τάσεις, μεθόδους και πρακτικές, δύο βασικούς πυλώνες για τη διατήρηση, αλλά και αύξηση της ανταγωνιστικότητας των παραγωγών της χώρας, κατά τη μετάβαση σε μια νέα πράσινη εποχή. Την ίδια ημέρα θα ακολουθήσει και η επίσκεψη πεδίου στην Οργάνωση Παραγωγών Ακτινιδίου Πυργετού.

Την Κυριακή 5/11/2023, μέσα από 3 στοχευμένες στρογγυλές τράπεζες ανοίγει ο "Φάκελος Θεσσαλία. Η πρώτη εστιάζει στην "Πραγματικότητα στη Θεσσαλία" και τις επιπτώσεις σε ζωικό κεφάλαιο, αγροτική παραγωγή, τοπική οικονομία - μεταποίηση, η δεύτερη στα "Άμεσα μέτρα" και στις απαιτούμενες ενέργειες για την επούλωση, εξομάλυνση και αντιμετώπιση νέων κινδύνων στη Θεσσαλία, και η τρίτη με την "Επόμενη μέρα", όπου τίθενται επί τάπητος θέματα σχετικά με το μοντέλο αναδιάρθρωσης για την ανάταξη και αναζωογόνηση της Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου αφιερώματος, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά αποτελέσματα της 1ης φάσης των εδαφολογικών μετρήσεων που έλαβαν μετά το φαινόμενο "Daniel" σε 220 διαφορετικά σημεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι ερευνητικές ομάδες του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ. Τη συγκεντρωτική εικόνα θα μεταφέρει ο ερευνητής - εδαφολόγος του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ Δρ. Ευαγγέλου.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φόρουμ εδώ .

Το συνέδριο θα μεταδοθεί σε πραγματικό χρόνο και διαδικτυακά, στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Πληροφορίες:

* Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας, κ. Φραντζέσκα Υδραίου, Γενική Διευθύντρια, τηλ. 2105229786

* AgriBusiness Forum, κ. Χριστίνα Μάγκου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας, τηλ. 2102845980

 BASF Ελλάς Μονοπρόσωπη Α.Β.Ε.Ε.

BASF Ελλάς Μονοπρόσωπη Α.Β.Ε.Ε.

Επάνω