Biggest Job On Earth is Getting Bigger!

Υποστηρίζουμε ένα από τα σημαντικότερα επαγγέλματα στον κόσμο!

Στο παρελθόν δεν έχει υπάρξει μία τόσο προκλητική περίοδος για τον τομέα της γεωργίας, όσο είναι η σημερινή. Επίσης, όμως, δεν έχει υπάρξει και περίοδος με τόσο πολλές και μεγάλες ευκαιρίες. Πιστεύουμε ότι η γεωργία είναι μία από τις σημαντικότερες δουλειές στον κόσμο. Καθώς γίνεται ακόμα πιο σημαντική, αλλά και περίπλοκη, δεσμευόμαστε να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία, ώστε οι παραγωγοί, η βιομηχανία συνολικά, αλλά και οι μελλοντικές γενιές να μπορέσουν να εξελιχθούν και να "ανθίσουν".

Ας σκεφτούμε όλα όσα πρέπει να αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί καθημερινά, ακόμα και σε πολύ δύσκολες στιγμές. Πάντοτε σε ετοιμότητα, οποιαδήποτε ώρα, σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Οι εχθροί, τα ζιζάνια, οι ασθένειες. Οι απαιτήσεις που έχουν οι καλλιέργειες, αλλά και τα καταστήματα. Οι ολοένα αυξανόμενες προσδοκίες του πληθυσμού και οι άκρως περιοριστικές νομοθεσίες. Το να πρέπει να εξασφαλιστεί τροφή για έναν συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό. Η προστασία και η φροντίδα της φύσης και της καλλιεργούμενης γης. Η σκέψη τι κληρονομιά θα αφήσουν τόσο στα δικά τους παιδιά, όσο και στα παιδιά όλου του κόσμου. Μετά από όλα αυτά δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς για ποιο λόγο η γεωργία είναι μια από τις σημαντικότερες δουλειές στον κόσμο.

Ο παγκόσμιος πληθυσμός προβλέπεται να αυξηθεί κατά 26% και να φτάσει τα 9.7 δισεκατομμύρια μέχρι το 2050!

  • Μέχρι το 2050 οι παραγωγοί θα πρέπει να παράγουν περισσότερη τροφή από όση έχει παραχθεί σε ολόκληρη την ανθρώπινη ιστορία!
  • Η υπερθέρμανση του πλανήτη θα μπορούσε να προκαλέσει μείωση της τάξεως του 30% στην παραγωγή τροφής σε πολλές περιοχές του κόσμου.
  • Το 1960, ένας παραγωγός από τις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούσε να θρέψει 25 ανθρώπους. Το 2020, μπορεί να θρέψει 155 ανθρώπους.

Παρουσίαση της καμπάνιας #BiggestJobOnEarth στις διάφορες χώρες!

Ποιες είναι οι προκλήσεις, όμως, που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που κάνουν μια από τις σημαντικότερες δουλειές στον κόσμο στις διάφορες χώρες;

Ποιες είναι οι ιστορίες τους, που τους έχουν οδηγήσει στην επιτυχία και ποιες είναι οι προσδοκίες τους;

Θα ταξιδέψουμε μαζί σας και με την παρουσίαση της καμπάνιας #BiggestJobOnEarth σε όλον τον κόσμο, με σκοπό να μοιραστούμε πληροφορίες σχετικά με τις τοπικές δραστηριότητες των χωρών μας για την καμπάνια!

Πολωνία

Μαζί με την AgriNet 24, η ομάδα της Πολωνίας διεξήγαγε μια έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 324 παραγωγοί από όλη τη χώρα, τον Ιούνιο 2021. Σκοπός της έρευνας ήταν να διαπιστωθεί πώς οι παραγωγοί αντιλαμβάνονται τη δουλειά τους, το ρόλο και την κοινωνική τους θέση σε σχέση με τα υπόλοιπες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες της χώρας. Επιπρόσθετα, η έρευνα επέτρεψε να μάθουμε περισσότερα για τις απόψεις και τις συμπεριφορές των παραγωγών στον τομέα δραστηριότητάς τους, αλλά και σε σχέση με την αντίληψη που έχουν για τη γεωργία και την καλλιεργήσιμη έκτασή τους.

Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της καμπάνιας για την Πολωνία, ήταν ότι οι συνάδελφοί μας έκαναν το φωτογραφικό διαγωνισμό "365 μπλουζάκια για τις 365 ημέρες δουλειάς των παραγωγών", ζητώντας από τους παραγωγούς να στείλουν φωτογραφίες τους φορώντας το μπλουζάκι της καμπάνιας.

Επίσης, οι συνάδελφοί μας στην Πολωνία μας έδειξαν τη γεωργία μέσα από τα μάτια των παιδιών. Εδώ είναι που ξεκινάει η ευαισθητοποίηση! Τα παιδιά των Πολωνών συναδέλφων μας ζωγράφισαν την δική τους εικόνα για την καμπάνια #BiggestJobOnEarth. Το φαγητό και η γεωργία είναι η βάση της ανθρωπότητας - μονάχα ενωμένοι μπορούμε να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία για την επιτυχία και τις επόμενες γενιές!

Τις εικόνες από το διαγωνισμό φωτογραφίας "365 μπλουζάκια για τις 365 ημέρες δουλειάς των παραγωγών", αλλά και από τις ζωγραφιές των παιδιών μπορείτε να δείτε εδώ .

Γερμανία

Ο επόμενος σταθμός για την παρουσίαση της καμπάνιας #BiggestJobOnEarth είναι η Γερμανία! Στη δική τους καμπάνια οι συνάδελφοί μας ανέδειξαν τους παραγωγούς μέσα από ένα διαφορετικό θέμα για κάθε μήνα. Απέδειξαν ότι οι παραγωγοί έχουν πάθος για αυτό που κάνουν - και ότι πρόκειται για κάτι περισσότερο από ένα επάγγελμα: Οι παραγωγοί είναι ειδικοί στη διατροφή, προστατεύουν το έδαφος, αναλαμβάνουν τις μεταφορές και τις παραδόσεις των προϊόντων τους, είναι οικονομολόγοι, διαχειρίζονται τις κρίσεις και πολλά ακόμη. Αυτό για να επιτευχθεί χρειάζεται την ισορροπία από πολλές απόψεις: στα πολλά καθήκοντα που έχει ένας αγρός, όπως επίσης και στην ισορροπία ανάμεσα στην κοινωνία και τη φύση. Οι παραγωγοί αναλαμβάνουν αυτήν τη μεγάλη πρόκληση μέσω της τεχνογνωσίας, για να φέρουν σε αρμονία την υψηλότερη παραγωγικότητα, την προστασία του περιβάλλοντος και το κοινωνικό όφελος.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί, είναι η διασφάλιση της βιοποικιλότητας σε καλλιέργειες μεγάλης κλίμακας. Ο αγροτικός συνεταιρισμός Trebbin, που βρίσκεται 200 χιλιόμετρα νότια του Βερολίνου, μας αποδεικνύει πώς αυτό μπορεί να συμβεί!

Ως μέλη της καμπάνιας #BiggestJobOnEarth στη Γερμανία, η Jana και ο Thomas Gäbert, μας έδωσαν πληροφορίες για την αξιοσημείωτη ιδέα, που εφαρμόστηκε στα περίπου 4.000 εκτάρια καλλιεργήσιμης γης που διαθέτουν. Μας δείχνουν πώς το πολιτιστικό τοπίο και η βιοποικιλότητα είναι συμβατά και ότι, μάλιστα, ορισμένα είδη ευδοκιμούν μόνο στις περιοχές που η γη χρησιμοποιείται για τη γεωργία.

Η βιοποικιλότητα είναι πλήρως ενσωματωμένη τόσο στις δομές, όσο και στις διαδικασίες τους, από μεμονωμένα μέτρα έως και δικτυωμένα οικοσυστήματα για την άγρια πανίδα και τα φυτά.

Για τους δύο παραγωγούς, η βιοποικιλότητα στην καλλιεργήσιμη γη δεν είναι καθήκον, αλλά ένας σκοπός που εκπληρώνουν με πάθος και ικανότητα.

Η σωστή ισορροπία για την επιτυχία

Η γεωργία κατέχει έναν πολύ κεντρικό ρόλο στη ζωή μας και μας επηρεάζει όλους. Είναι, επίσης, και μια βιομηχανία που αντιμετωπίζει μια ανυπολόγιστη αλλαγή. Οι παραγωγοί έχουν έναν ολοένα και πιο δύσκολο και σημαντικότερο ρόλο, να ισορροπήσουν την ανάγκη για την αύξηση της παραγωγικότητας, με την προστασία του περιβάλλοντος και την αξία που προσφέρουν στην κοινωνία. Καθώς οι προκλήσεις για τους παραγωγούς γίνονται μεγαλύτερες και πολυπλοκότερες, είναι σημαντικό να δουλεύουμε μαζί για να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία για την επιτυχία, τόσο για τους παραγωγούς, όσο και για την ίδια τη γεωργία και τις μελλοντικές γενιές.

Biggest Job On Earth - Στην καρδιά της BASF και της γεωργίας από το 2013

Η καμπάνια Biggest Job On Earth ξεκίνησε το 2013, ως μια έμπνευση από τη μελέτη Farm Perspectives, η οποία μας έδειξε ότι υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει στον τομέα της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίσης απέναντι στους παραγωγούς, αλλά και την ίδια τη γεωργία. Έχοντας σχεδιαστεί αρχικά ως μια καμπάνια υπεράσπισης των παραγωγών, έγινε σύντομα αντιληπτό, ότι η καμπάνια, που ήταν γνωστή στους κύκλους της BASF ως BigJOE, συνδέθηκε, επίσης, με τους παραγωγούς και τη γεωργική κοινότητα, αναγνωρίζοντας τα επιτεύγματα και τη συμβολή τους στην κοινωνία και εκφράζοντας την υποστήριξή μας. Από τότε, η καμπάνια διεξάγεται σε όλες τις ηπείρους, υπερασπιζόμενη τους ήρωες που εμπλέκονται στο να τρέφεται όλος ο κόσμος σωστά. Εδώ είναι μερικά μόνο από τα σημαντικότερα σημεία στο πέρασμα των χρόνων.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα της καμπάνιας: #BiggestJobOnEarth !

Farming is the Biggest Job on Earth - Project: Cotton

Provisia® - Η νέα τεχνολογία στην παραγωγή ρυζιού

Υποστηρίζουμε ένα από τα σημαντικότερα επαγγέλματα στον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό, και επειδή θέλουμε να βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των παραγωγών προσθέτουμε στο χαρτοφυλάκιό μας σπόρους ρυζιού της νέας τεχνολογίας Provisia®. Πρόκειται για μια καινοτόμα τεχνολογία στο σπόρο ρυζιού, που σε συνδυασμό με σπόρους της καταξιωμένης τεχνολογίας Clearfield®, μπορεί να προσφέρει στον Έλληνα παραγωγό ένα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής και διαχείρισης της ανθεκτικότητας των ζιζανίων.

Διαβάστε περισσότερα...

Το μέλλον της ελληνικής γεωργίας ξεκινάει εδώ!

Συνέντευξη του Βασίλη Γούναρη στην εφημερίδα Agrenda.

Διαβάστε περισσότερα...

Biggest Job On Earth - Υποστηρίζουμε ένα από τα σημαντικότερα επαγγέλματα στον κόσμο.

Η σημερινή εποχή είναι ίσως η πιο απαιτητική που έχει βιώσει το ανθρώπινο είδος. Οι παραγωγοί καλούνται να παράγουν ολοένα και περισσότερη τροφή για τον παγκόσμιο πληθυσμό, ο οποίος αυξάνεται διαρκώς! Για αυτό το λόγο, θεωρούμε ότι η γεωργία είναι ένα από τα σημαντικότερα επαγγέλματα στον κόσμο!

Δέσμευσή μας είναι να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία, ώστε τόσο οι παραγωγοί, όσο και η βιομηχανία, αλλά και οι επόμενες γενιές, να μπορούν να εξελιχθούν και να "ανθίσουν".


BASF - Βρίσκοντας τη σωστή ισορροπία στη ζωή και στη γεωργία

Η νέα μας ταινία, στην οποία συμμετέχουν αγρότες από όλο τον κόσμο, διερευνά το νόημα της ισορροπίας για τη σύγχρονη γεωργία. Εκφράζει την προσέγγισή μας και τη φιλοδοξία μας - γιατί η εύρεση της σωστής ισορροπίας όχι μόνο αντικατοπτρίζει τα θεμελιώδη ζητήματα της εποχής μας, αλλά είναι το κλειδί για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία για τους παραγωγούς, τη γεωργία και τις μελλοντικές γενιές.

Επάνω