Biggest Job On Earth is Getting Bigger!

Υποστηρίζουμε ένα από τα σημαντικότερα επαγγέλματα στον κόσμο!

Στο παρελθόν δεν έχει υπάρξει μία τόσο προκλητική περίοδος για τον τομέα της γεωργίας, όσο είναι η σημερινή. Επίσης, όμως, δεν έχει υπάρξει και περίοδος με τόσο πολλές και μεγάλες ευκαιρίες. Πιστεύουμε ότι η γεωργία είναι μία από τις σημαντικότερες δουλειές στον κόσμο. Καθώς γίνεται ακόμα πιο σημαντική, αλλά και περίπλοκη, δεσμευόμαστε να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία, ώστε οι παραγωγοί, η βιομηχανία συνολικά, αλλά και οι μελλοντικές γενιές να μπορέσουν να εξελιχθούν και να "ανθίσουν".

Ας σκεφτούμε όλα όσα πρέπει να αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί καθημερινά, ακόμα και σε πολύ δύσκολες στιγμές. Πάντοτε σε ετοιμότητα, οποιαδήποτε ώρα, σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Οι εχθροί, τα ζιζάνια, οι ασθένειες. Οι απαιτήσεις που έχουν οι καλλιέργειες, αλλά και τα καταστήματα. Οι ολοένα αυξανόμενες προσδοκίες του πληθυσμού και οι άκρως περιοριστικές νομοθεσίες. Το να πρέπει να εξασφαλιστεί τροφή για έναν συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό. Η προστασία και η φροντίδα της φύσης και της καλλιεργούμενης γης. Η σκέψη τι κληρονομιά θα αφήσουν τόσο στα δικά τους παιδιά, όσο και στα παιδιά όλου του κόσμου. Μετά από όλα αυτά δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς για ποιο λόγο η γεωργία είναι μια από τις σημαντικότερες δουλειές στον κόσμο.

  • Μέχρι το 2050 οι παραγωγοί θα πρέπει να παράγουν περισσότερη τροφή από όση έχει παραχθεί σε ολόκληρη την ανθρώπινη ιστορία!
  • Η υπερθέρμανση του πλανήτη θα μπορούσε να προκαλέσει μείωση της τάξεως του 30% στην παραγωγή τροφής σε πολλές περιοχές του κόσμου.
  • Το 1960, ένας παραγωγός από τις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούσε να θρέψει 25 ανθρώπους. Το 2020, μπορεί να θρέψει 155 ανθρώπους.

Παρουσίαση της καμπάνιας #BiggestJobOnEarth στις διάφορες χώρες!

Ποιες είναι οι προκλήσεις, όμως, που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που κάνουν μια από τις σημαντικότερες δουλειές στον κόσμο στις διάφορες χώρες;

Ποιες είναι οι ιστορίες τους, που τους έχουν οδηγήσει στην επιτυχία και ποιες είναι οι προσδοκίες τους;

Θα ταξιδέψουμε μαζί σας και με την παρουσίαση της καμπάνιας #BiggestJobOnEarth σε όλον τον κόσμο, με σκοπό να μοιραστούμε πληροφορίες σχετικά με τις τοπικές δραστηριότητες των χωρών μας για την καμπάνια!

Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα βίντεο και το φωτογραφικό υλικό από όλους τους σταθμούς του #BiggestJobOnEarth!

Γαλλία

Προσγειωνόμαστε στη Γαλλία για το Great Harvest Survey (Έρευνα της Μεγάλης Συγκομιδής): τη μεγαλύτερη έρευνα για την αγροοικολογία που διεξήχθη ποτέ στη Γαλλία!

Great Harvest Survey

2.000 Γάλλοι γεωργικοί φορείς (συμπεριλαμβανομένων 1.982 γεωργών) απάντησαν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με τις προσδοκίες τους σε θέματα όπως είναι ο άνθρακας, οι ανθεκτικές σε ασθένειες ποικιλίες και η απόδοση του αγρού τους.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας Biggest Job on Earth, οι συνάδελφοί μας από τη Γαλλία, αξιολόγησαν το έργο των παραγωγών, αλλά και την επιθυμία τους να στραφούν σε πιο βιώσιμες πρακτικές, λαμβάνοντας αυτή τη μεγάλη δέσμευση.

Εντυπωσιακό, έτσι δεν είναι;

Ημέρα πεδίου

Για τους αγρότες κάθε μέρα είναι μέρα στον αγρό – αλλά οι συνάδελφοι από τη Γαλλία προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα με την καμπάνια #BiggestJobOnEarth.

Αυτή η εκδήλωση στον αγρό έσπασε ρεκόρ συμμετοχής στη χώρα, με περισσότερους από 300 παραγωγούς – συμμετέχοντες!

Μέσα από διάφορα εργαστήρια, οι αγρότες συναντήθηκαν για να μάθουν, να γνωριστούν και να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις.

Συγχαρητήρια για αυτό το εντυπωσιακό επίτευγμα!

Χώρες της Βαλτικής

Ο πρώτος μας σταθμός για το 2023 είναι οι χώρες τις Βαλτικής!

Το #BiggestJobOnEarth πρέπει να μπορεί να ανταποκριθεί στο μέλλον. Μήπως θα ήταν μια καλή λύση η ενδυνάμωση της επόμενης γενιάς για να το διαμορφώσει;

Στο πλαίσιο της καμπάνιας #BiggestJobOnEarth, η ομάδα μας στις χώρες της Βαλτικής δημιούργησε ένα τέλειο σημείο μάθησης για τη γεωργία, γεμάτο δραστηριότητες, διαδραστικότητα και εξερεύνηση.

Επιτρέψτε μας να σας παρουσιάσουμε το νέο μυστικό μας «συνάδελφο», τη μασκότ του Biggest Job On Earth!

Η κατανόηση σχετικά με το τι βρίσκουν ενδιαφέρον τα παιδιά όσον αφορά το #BiggestJobOnEarth, ξεκινάει λαμβάνοντας υπόψη τις ερωτήσεις τους.

Με βάση μια έρευνα σε 7.179 μαθητές σχολείου, οι συνάδελφοί μας στις χώρες της Βαλτικής δημιούργησαν εκπαιδευτικό υλικό, προσαρμοσμένο έτσι ώστε να απαντά στα ερωτήματα των παιδιών.

Αυτό είναι το πρώτο βήμα, για να δούμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια της επόμενης γενιάς.

Έτσι, 3…2…1 Πάμε!

Με υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε μια ταινία για το #BiggestJobOnEarth!

Αυτή η ταινία είναι αφιερωμένη στους αγρότες και τη γεωργία, ξεκινώντας με την παρουσίαση της καθημερινότητας 3 παραγωγών από τη Λιθουανία.

Καθώς όλοι οι παραγωγοί στον κόσμο διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο για να μας θρέψουν, η ομάδα μας στις χώρες της Βαλτικής κάνει τη συμβολή τους ορατή και απτή.

Τη στιγμή που κάνουν νέους φίλους, τα παιδιά συνδέονται με τη γεωργία, ένα από τα σημαντικότερα επαγγέλματα στον κόσμο.

Είναι σημαντικό για τις επόμενες γενιές να μάθουν για τον κόσμο που τις περιβάλλει και μέρος αυτού του κόσμου είναι και η γεωργία. Τι τρώνε, λοιπόν, οι αγελάδες; Πόσες ώρες διαρκεί η εργάσιμη μέρα ενός αγρότη;

Στο πλαίσιο της καμπάνιας τους, οι συνάδελφοί μας στις χώρες της Βαλτικής, διοργάνωσαν ένα ταξίδι μελέτης σε μια φάρμα γαλακτοπαραγωγής, όπου τα παιδιά μπορούσαν να κάνουν τις ερωτήσεις τους και να πάρουν απαντήσεις από πραγματικούς αγρότες.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, τα παιδιά μπορούσαν να δουν και να ακούσουν ακριβώς πώς καταλήγει το φαγητό στο τραπέζι μας.

Ηνωμένο Βασίλειο

Για την επόμενη στάση του #BiggestJobOnEarth επιστρέφουμε στην Ευρώπη. Αυτή τη φορά είμαστε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μέσω της καμπάνιας τους για ένα από τα σημαντικότερα επαγγέλματα στον κόσμο, οι συνάδελφοί μας στο Ηνωμένο Βασίλειο βοηθούν τους ανθρώπους να δείξουν την υποστήριξή τους στη γεωργία: Η γεωργία είναι θεμελιώδης για την ευημερία του κόσμου και έχει αντίκτυπο στη ζωή του καθενός από εμάς. Ωστόσο, η αξία του #BiggestJobOnEarth μπορεί συχνά να ξεχαστεί. Σε διάφορες εκδηλώσεις, αλλά και στην ιστοσελίδα τους ρώτησαν, τόσο τους παραγωγούς, όσο και το κοινό, γιατί πιστεύουν ότι η γεωργία είναι ένα από τα σημαντικότερα επαγγέλματα στον κόσμο.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές από τις απαντήσεις που δόθηκαν. Ως «ευχαριστώ», οι συμμετέχοντες έλαβαν ένα μπλουζάκι “Farming, the Biggest Job on Earth”, για να συνεχίσουν να δείχνουν την υποστήριξή τους.

Ρωτήσαμε τους αγρότες και το κοινό: Γιατί είναι η γεωργία ένα από τα σημαντικότερα επαγγέλματα στον κόσμο;

Νέο Podcast ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο

Στο πλαίσιο της καμπάνιας Biggest Job on Earth, η ομάδα μας στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2022 ένα podcast. Σε κάθε επεισόδιο, μιλούν στους αγρότες για το τι κάνουν, αλλά και για ποιο λόγο το κάνουν. Στο πρώτο επεισόδιο συνομιλούν με τους παραγωγούς για όλα τα θέματα σχετικά με το ψωμί. Στο δεύτερο επεισόδιο, ακούμε τις εμπειρίες των παραγωγών, συζητώντας δύσκολα θέματα, από την ψυχική υγεία, μέχρι το diversity και τη συμπεριληπτικότητα στην αγροτική βιομηχανία.

Εδώ μπορείτε να ακούσετε το podcast.

Η αναγνώριση του τρόπου παραγωγής της τροφής που καταναλώνουμε είναι απαραίτητη – αλλά η αξία των παραγωγών για την κοινωνία συχνά παραβλέπεται. Οι συνάδελφοί μας στο Ηνωμένο Βασίλειο ρώτησαν τόσο τους παραγωγούς, όσο και το κοινό, γιατί πιστεύουν ότι η γεωργία είναι ένα από τα σημαντικότερα επαγγέλματα στον κόσμο. Σαν «ευχαριστώ», έλαβαν ένα μπλουζάκι “Farming, the Biggest Job on Earth”, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να δείχνουν την υποστήριξή τους. Μέχρι τώρα έχουν δοθεί πάνω από 250 μπλουζάκια.

Κολομβία, Χιλή, Εκουαδόρ & Περού

Επόμενος σταθμός στο ταξίδι μας είναι η Κολομβία, η Χιλή, το Εκουαδόρ και το Περού! Οι τοπικές καμπάνιες στοχεύουν να προσελκύσουν την προσοχή που αξίζει στους αγρότες: Με ένα βίντεο που προβάλλεται στο TV Agro, το κύριο τηλεοπτικό κανάλι για τις αγροτικές επιχειρήσεις στην περιοχή, τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από ένα από τα σημαντικότερα επαγγέλματα στον κόσμο, αλλά και η σημασία που έχουν για τον κόσμο, γίνονται ορατά. Το μήνυμα της καμπάνιας είναι σαφές: Οι αγρότες κινούν τον κόσμο!

Δυναμώστε την ένταση!

Το μέλλον της γεωργίας χρειάζεται καινοτόμες λύσεις για να ενεργοποιηθεί το #BiggestJobOnEarth. Μια εκπληκτική προσθήκη μπορεί να είναι το φτερούγισμα των μελισσών. Γνωρίζατε ότι οι μέλισσες παράγουν έναν ήχο που διεγείρει τα λουλούδια, τα οποία γίνονται πιο πολύχρωμα και με πιο γλυκό νέκταρ; Οι ομάδες της BASF στην Κολομβία, τη Χιλή, το Εκουαδόρ και το Περού κατέγραψαν τον ήχο των μελισσών όταν φτερουγίζουν, τον αναπαρήγαγαν σε συχνότητα 0,2 – 0,5 kilohertz και τον ανέμειξαν με τη μουσική που τους άρεσε περισσότερο.

Μέρος της καμπάνιας τους για ένα από τα σημαντικότερα επαγγέλματα στον κόσμο, προσφέρουν τη Μουσική των Μελισσών (Bee Music) στους παραγωγούς, προκειμένου να τη δοκιμάσουν στις καλλιέργειες και τους οπωρώνες τους. Όσο πιο όμορφα είναι τα λουλούδια, τόσο περισσότερες μέλισσες προσελκύονται – επειδή ένα από τα σημαντικότερα επαγγέλματα στον κόσμο είναι να προστατέψουν τους μικρούς αυτού του κόσμου. Αναρωτιέστε για τη Μουσική των Μελισσών (Bee Music);

Ακούστε την εδώ .

Τσεχία

Επόμενος σταθμός η Τσεχία! Εδώ όλα περιστρέφονται γύρω από το πώς οι παραγωγοί στην Τσέχικη Δημοκρατία συμβάλλουν στην κοινωνία – όλο το χρόνο, ανεξάρτητα από την ώρα ή τον καιρό.

Πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία να πούμε ευχαριστώ: Ως μια από τις δραστηριότητες της καμπάνιας τους, η τσέχικη ομάδα της BASF έγραψε μια ευχαριστήρια επιστολή προς τους παραγωγούς της χώρας σε ένα τοπικό περιοδικό της BASF.

Ευχαριστούμε! – Αυτό ήθελαν να πουν οι συνάδελφοί μας στους Τσέχους παραγωγούς. Η ευχαριστήρια επιστολή δημοσιεύτηκε στο τεύχος Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2021, του περιοδικού Agrotip. (Αρχικά δημοσιεύτηκε στα τσέχικα, αλλά εδώ μπορείτε να το βρείτε και στα αγγλικά).

Ag δεδομένα για την ευαισθητοποίηση

Οι παραγωγοί και η συνεισφορά τους στην κοινωνία, συχνά παραμένουν αόρατοι στην καθημερινή ζωή, παρόλο που όλοι συναντούν καθημερινά αγροτικά προϊόντα. Πώς μπορούν οι άνθρωποι να ασχοληθούν περισσότερο με τη γεωργία και το ρόλο που διαδραματίζουν οι αγρότες στην τοποθέτηση των τροφίμων στο τραπέζι όλων;

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ορισμένα γραφήματα από την καμπάνια Czech #BiggestJobOnEarth, τα οποία εξηγούν μερικά ενδιαφέροντα Ag δεδομένα από το εσωτερικό και το εξωτερικό της Τσέχικης Δημοκρατίας. Γνωρίζατε ότι έως και το 95% των συστατικών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τροφίμων προέρχονται από το έδαφος;

Κίνα

Επόμενος σταθμός στο ταξίδι του #BiggestJobOnEarth είναι η Κίνα! Μια κορυφαία δραστηριότητα της τοπικής καμπάνιας ήταν η εντυπωσιακή υπαίθρια διαφήμιση που κάλυψε βασικές πόλεις των μεγάλων αγροτικών περιοχών της Κίνας: Nanjing, Guangzhou, Jinan και Hefei. Από την ανατολή στη δύση, και από το νότο στο βορρά το “Farming, Biggest Job On Earth (种植,何止了不起!)” (Γεωργία, ένα από τα σημαντικότερα επαγγέλματα στον κόσμο), έλαμπε στις προσόψεις των κτιρίων. Ο φωτισμός είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους στις πόλεις, σχετικά με την αφοσίωση και την αξία των παραγωγών, αλλά και της γεωργίας στην καθημερινή ζωή.

Μια τέλεια ημέρα στον αγρό

Από το 2012, η Κίνα διοργανώνει κάθε χρόνο την ημέρα AgCelence, επιδιώκοντας να προσελκύσει περισσότερους από 10.000 παραγωγούς κάθε χρόνο. Στο πλαίσιο της καμπάνιας #BiggestJonOnEarth, περίπου 250 παραγωγοί της επαρχίας Shandong έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες πεδίου της ημέρας AgCelence, οι οποίες κυμαίνονταν από παρουσιάσεις εμπειρογνωμόνων έως και Q&A μελέτης πεδίου. Εκτός από τους επισκέπτες στην επαρχία της Shandong, η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά σε περισσότερους από 28.000 παραγωγούς από διαφορετικές επαρχίες.

Μεγαλώνουμε μαζί την επόμενη γενιά των παραγωγών μας

Ένα θέμα το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της ομάδας μας στην Κίνα! Για αυτό, δημιουργήθηκε το πρόγραμμα “Grow with BASF”, με στόχο να μεταλαμπαδεύσουν το πάθος μας για ένα από τα σημαντικότερα επαγγέλματα στον κόσμο, στην επόμενη γενιά. Στο πλαίσιο της καμπάνιας τους, οι Κινέζοι συνάδελφοί μας συνεργάζονται με τοπικούς πελάτες και εθελοντές για την πραγματοποίηση επισκέψεων σε δημοτικά σχολεία και αγροτικές επαρχίες. Πέρα από την παροχή γραφικής ύλης και πολύχρωμου εκπαιδευτικού υλικού, οργανώνουν διαδραστικά εργαστήρια με βάση το παιχνίδι, προκειμένου να μάθουν τα παιδιά για τις ανάγκες των παραγωγών, όπως επίσης, και για τις βιώσιμες και σύγχρονες τεχνολογικά καλλιεργητικές πρακτικές.

Αργεντινή

Το ταξίδι του #BiggestJobOnEarth μας μεταφέρει τώρα στη Νότια Αμερική, και πιο συγκεκριμένα στην Αργεντινή! Με το τοπικό πρόγραμμα "Connected through the land" ("Συνδεδεμένοι μέσω της γης"), η καμπάνια μας τιμά τους παραγωγούς και τη γεωργία και παρέχει ορατότητα στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, καθορίζοντας, παράλληλα, το ρόλο των αγροτών στην κοινωνία.

Η Αργεντινή είναι μια χώρα με εκτεταμένη επικράτεια και οι παραγωγοί διασκορπίζονται σε όλη την έκτασή της. Πολλοί αγροί βρίσκονται κοντά σε μικρές πόλεις ή χωριά. Το #BiggestJobOnEarth, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, προσφέρει ένα μέρος για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με προϊόντα και λύσεις, όπως και για τη δημιοργία σχέσεων.

Με την καμπάνια "Connected through the land", θέλουμε να τονίσουμε τη σημασία και να προκαλέσουμε την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη βιώσιμη γεωργία, αλλά και να δείξουμε τον τρόπο με τον οποίο οι παραγωγοί στην Αργεντινή είναι αφοσιωμένοι στην παγκόσμια προσφορά τροφίμων. Μαζί με την Τράπεζα Τροφίμων του Tandil (Μπουένος Άιρες), προσφέραμε τρόφιμα σε οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Ένα μεγάλο επίτευγμα!

Γερμανία

Ο επόμενος σταθμός για την παρουσίαση της καμπάνιας #BiggestJobOnEarth είναι η Γερμανία! Στη δική τους καμπάνια οι συνάδελφοί μας ανέδειξαν τους παραγωγούς μέσα από ένα διαφορετικό θέμα για κάθε μήνα. Απέδειξαν ότι οι παραγωγοί έχουν πάθος για αυτό που κάνουν - και ότι πρόκειται για κάτι περισσότερο από ένα επάγγελμα: Οι παραγωγοί είναι ειδικοί στη διατροφή, προστατεύουν το έδαφος, αναλαμβάνουν τις μεταφορές και τις παραδόσεις των προϊόντων τους, είναι οικονομολόγοι, διαχειρίζονται τις κρίσεις και πολλά ακόμη. Αυτό για να επιτευχθεί χρειάζεται την ισορροπία από πολλές απόψεις: στα πολλά καθήκοντα που έχει ένας αγρός, όπως επίσης και στην ισορροπία ανάμεσα στην κοινωνία και τη φύση. Οι παραγωγοί αναλαμβάνουν αυτήν τη μεγάλη πρόκληση μέσω της τεχνογνωσίας, για να φέρουν σε αρμονία την υψηλότερη παραγωγικότητα, την προστασία του περιβάλλοντος και το κοινωνικό όφελος.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί, είναι η διασφάλιση της βιοποικιλότητας σε καλλιέργειες μεγάλης κλίμακας. Ο αγροτικός συνεταιρισμός Trebbin, που βρίσκεται 200 χιλιόμετρα νότια του Βερολίνου, μας αποδεικνύει πώς αυτό μπορεί να συμβεί!

Ως μέλη της καμπάνιας #BiggestJobOnEarth στη Γερμανία, η Jana και ο Thomas Gäbert, μας έδωσαν πληροφορίες για την αξιοσημείωτη ιδέα, που εφαρμόστηκε στα περίπου 4.000 εκτάρια καλλιεργήσιμης γης που διαθέτουν. Μας δείχνουν πώς το πολιτιστικό τοπίο και η βιοποικιλότητα είναι συμβατά και ότι, μάλιστα, ορισμένα είδη ευδοκιμούν μόνο στις περιοχές που η γη χρησιμοποιείται για τη γεωργία.

Η βιοποικιλότητα είναι πλήρως ενσωματωμένη τόσο στις δομές, όσο και στις διαδικασίες τους, από μεμονωμένα μέτρα έως και δικτυωμένα οικοσυστήματα για την άγρια πανίδα και τα φυτά.

Για τους δύο παραγωγούς, η βιοποικιλότητα στην καλλιεργήσιμη γη δεν είναι καθήκον, αλλά ένας σκοπός που εκπληρώνουν με πάθος και ικανότητα.

Πολωνία

Μαζί με την AgriNet 24, η ομάδα της Πολωνίας διεξήγαγε μια έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 324 παραγωγοί από όλη τη χώρα, τον Ιούνιο 2021. Σκοπός της έρευνας ήταν να διαπιστωθεί πώς οι παραγωγοί αντιλαμβάνονται τη δουλειά τους, το ρόλο και την κοινωνική τους θέση σε σχέση με τα υπόλοιπες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες της χώρας. Επιπρόσθετα, η έρευνα επέτρεψε να μάθουμε περισσότερα για τις απόψεις και τις συμπεριφορές των παραγωγών στον τομέα δραστηριότητάς τους, αλλά και σε σχέση με την αντίληψη που έχουν για τη γεωργία και την καλλιεργήσιμη έκτασή τους.

Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της καμπάνιας για την Πολωνία, ήταν ότι οι συνάδελφοί μας έκαναν το φωτογραφικό διαγωνισμό "365 μπλουζάκια για τις 365 ημέρες δουλειάς των παραγωγών", ζητώντας από τους παραγωγούς να στείλουν φωτογραφίες τους φορώντας το μπλουζάκι της καμπάνιας.

Επίσης, οι συνάδελφοί μας στην Πολωνία μας έδειξαν τη γεωργία μέσα από τα μάτια των παιδιών. Εδώ είναι που ξεκινάει η ευαισθητοποίηση! Τα παιδιά των Πολωνών συναδέλφων μας ζωγράφισαν την δική τους εικόνα για την καμπάνια #BiggestJobOnEarth. Το φαγητό και η γεωργία είναι η βάση της ανθρωπότητας - μονάχα ενωμένοι μπορούμε να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία για την επιτυχία και τις επόμενες γενιές!

Τις εικόνες από το διαγωνισμό φωτογραφίας "365 μπλουζάκια για τις 365 ημέρες δουλειάς των παραγωγών", αλλά και από τις ζωγραφιές των παιδιών μπορείτε να δείτε εδώ .

Η σωστή ισορροπία για την επιτυχία

Η γεωργία κατέχει έναν πολύ κεντρικό ρόλο στη ζωή μας και μας επηρεάζει όλους. Είναι, επίσης, και μια βιομηχανία που αντιμετωπίζει μια ανυπολόγιστη αλλαγή. Οι παραγωγοί έχουν έναν ολοένα και πιο δύσκολο και σημαντικότερο ρόλο, να ισορροπήσουν την ανάγκη για την αύξηση της παραγωγικότητας, με την προστασία του περιβάλλοντος και την αξία που προσφέρουν στην κοινωνία. Καθώς οι προκλήσεις για τους παραγωγούς γίνονται μεγαλύτερες και πολυπλοκότερες, είναι σημαντικό να δουλεύουμε μαζί για να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία για την επιτυχία, τόσο για τους παραγωγούς, όσο και για την ίδια τη γεωργία και τις μελλοντικές γενιές.

Biggest Job On Earth - Στην καρδιά της BASF και της γεωργίας από το 2013

Η καμπάνια Biggest Job On Earth ξεκίνησε το 2013, ως μια έμπνευση από τη μελέτη Farm Perspectives, η οποία μας έδειξε ότι υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει στον τομέα της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίσης απέναντι στους παραγωγούς, αλλά και την ίδια τη γεωργία. Έχοντας σχεδιαστεί αρχικά ως μια καμπάνια υπεράσπισης των παραγωγών, έγινε σύντομα αντιληπτό, ότι η καμπάνια, που ήταν γνωστή στους κύκλους της BASF ως BigJOE, συνδέθηκε, επίσης, με τους παραγωγούς και τη γεωργική κοινότητα, αναγνωρίζοντας τα επιτεύγματα και τη συμβολή τους στην κοινωνία και εκφράζοντας την υποστήριξή μας. Από τότε, η καμπάνια διεξάγεται σε όλες τις ηπείρους, υπερασπιζόμενη τους ήρωες που εμπλέκονται στο να τρέφεται όλος ο κόσμος σωστά. Εδώ είναι μερικά μόνο από τα σημαντικότερα σημεία στο πέρασμα των χρόνων.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα της καμπάνιας: #BiggestJobOnEarth !

Farming is the Biggest Job on Earth - Project: Cotton

Provisia® - Η νέα τεχνολογία στην παραγωγή ρυζιού

Υποστηρίζουμε ένα από τα σημαντικότερα επαγγέλματα στον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό, και επειδή θέλουμε να βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των παραγωγών προσθέτουμε στο χαρτοφυλάκιό μας σπόρους ρυζιού της νέας τεχνολογίας Provisia®. Πρόκειται για μια καινοτόμα τεχνολογία στο σπόρο ρυζιού, που σε συνδυασμό με σπόρους της καταξιωμένης τεχνολογίας Clearfield®, μπορεί να προσφέρει στον Έλληνα παραγωγό ένα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής και διαχείρισης της ανθεκτικότητας των ζιζανίων.

Διαβάστε περισσότερα...

Το μέλλον της ελληνικής γεωργίας ξεκινάει εδώ!

Συνέντευξη του Βασίλη Γούναρη στην εφημερίδα Agrenda.

Διαβάστε περισσότερα...

Biggest Job On Earth - Υποστηρίζουμε ένα από τα σημαντικότερα επαγγέλματα στον κόσμο.

Η σημερινή εποχή είναι ίσως η πιο απαιτητική που έχει βιώσει το ανθρώπινο είδος. Οι παραγωγοί καλούνται να παράγουν ολοένα και περισσότερη τροφή για τον παγκόσμιο πληθυσμό, ο οποίος αυξάνεται διαρκώς! Για αυτό το λόγο, θεωρούμε ότι η γεωργία είναι ένα από τα σημαντικότερα επαγγέλματα στον κόσμο!

Δέσμευσή μας είναι να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία, ώστε τόσο οι παραγωγοί, όσο και η βιομηχανία, αλλά και οι επόμενες γενιές, να μπορούν να εξελιχθούν και να "ανθίσουν".


BASF - Βρίσκοντας τη σωστή ισορροπία στη ζωή και στη γεωργία

Η νέα μας ταινία, στην οποία συμμετέχουν αγρότες από όλο τον κόσμο, διερευνά το νόημα της ισορροπίας για τη σύγχρονη γεωργία. Εκφράζει την προσέγγισή μας και τη φιλοδοξία μας - γιατί η εύρεση της σωστής ισορροπίας όχι μόνο αντικατοπτρίζει τα θεμελιώδη ζητήματα της εποχής μας, αλλά είναι το κλειδί για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία για τους παραγωγούς, τη γεωργία και τις μελλοντικές γενιές.

Επάνω