Οι ειδικοί μιλούν!

Η πιστοποίηση CSF μας κάνει να νιώθουμε υπερήφανους

Το σημερινό αγοραστικό κοινό περιμένει εντιμότητα και διαφάνεια. Θέλει να γνωρίζουν ποιον και τι ακριβώς στηρίζουν ως αγοραστές. Το σήμα CSF σημαίνει βαμβάκι καλής ποιότητας, για το οποίο μπορούμε να είμαστε περήφανοι όλοι, από τον καλλιεργητή μέχρι τον τελικό καταναλωτή.

Ασυμβίβαστη ποιότητα

 • Οι σπόροι FiberMax® παρέχουν εντυπωσιακή ποιότητα νήματος (μήκος, δύναμη και χαμηλό δείκτη βραχείων ινών), με υψηλή απόδοση σε ίνα.
 • Στους καλλιεργητές που συμμετέχουν δίνονται οικονομικά κίνητρα, ώστε να θέτουν ως προτεραιότητα την ποιότητα
 • Η αυστηρή διαδικασία πιστοποίησης και ο εξωτερικός έλεγχος βεβαιώνουν ότι η ποιότητα πάντα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες

Απεριόριστες δυνατότητες

 • Το Πρόγραμμα CSF μεγαλώνει: τώρα έχουμε 6 φορές περισσότερους καλλιεργητές, 6 φορές περισσότερη γη και 6 φορές μεγαλύτερη παραγωγή πιστοποιημένων δεμάτων βαμβακιού σε σχέση με το 2015. Είμαστε έτοιμοι για μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις και έχουμε τη δυνατότητα να επεκταθούμε εκπληρώνοντας τις ανάγκες των ανερχόμενων εταιριών
 • Τα αγροκτήματα που συμμετέχουν είναι οικονομικά βιώσιμες ενώ προσφέρονται πραγματικά οφέλη για τους καλλιεργητές, που τους βοηθούν να διασφαλίσουν τη μακροπρόθεσμη συμμετοχή τους. Κάποια από τα συνεργαζόμενα με εμάς αγροκτήματα στην Ελλάδα συμμετέχουν στο έργο από το ξεκίνημά του, έξι χρόνια πριν. Πολλοί έχουν χρησιμοποιήσει τους σπόρους FiberMax® για περισσότερα από 20 χρόνια!
 • Περισσότερα από 1.600 αγροκτήματα συμμετέχουν στην Ελλάδα με σχεδόν 4.500 χωράφια!
 • Και περισσότεροι καλλιεργητές θα συμμετάσχουν, όταν οι δημοφιλείς εταιρίες θα μπουν στο πρόγραμμα CSF.
 • Τα επόμενα προγράμματα CSF έχει αποφασιστεί να πραγματοποιηθούν σε Τουρκία και Ισπανία

Σταθερή προσήλωση στους κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς μας στόχους

 • Η βιώσιμη και κοινωνικά ευαίσθητη καλλιέργεια βρίσκεται στο επίκεντρο του έργου. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ.
 • Η διαδικασία πιστοποίησής μας αξιολογεί όχι μόνο την ποιότητα αλλά και τη συμμόρφωση με τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές προϋποθέσεις και τις προϋποθέσεις ασφάλειας του προγράμματος.
 • Τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά μέτρα τηρούνται πάντα ταυτόχρονα με τη διατήρηση της οικονομικής βιωσιμότητας του κάθε αγροκτήματος.

Ασυναγώνιστες προοπτικές εξιστόρησης

 • Κοινοί δείκτες μέτρησης και επιτυχίες
 • Πραγματικές κατανοητές πράξεις που μπορούν να ενσωματωθούν στην ιστορία του μάρκετινγκ μιας εταιρείας
 • Μία συναρπαστική ιστορία σήμανσης: Η εταιρία σπόρων FiberMax® υφίσταται εδώ και πάνω από 20 χρόνια στην Ευρώπη.
 • Η διαδικασία πιστοποίησης CSF υπάρχει στην παρούσα μορφή της εδώ και 6 χρόνια

Οι ειδικοί μιλούν!

«Πιστεύω ακράδαντα στην υπεύθυνη καλλιέργεια του βαμβακιού μου. Νοιάζομαι για το έδαφος, ώστε να διατηρούνται τα επίπεδα γονιμότητας υγιή και σταθερά. Γι’ αυτό αποφάσισα να καλλιεργήσω βαμβάκι ακολουθώντας το βιώσιμο πρόγραμμα βαμβακιού CSF, κάτι που κάνω τα τελευταία έξι χρόνια! Πρακτικές όπως η αμειψισπορά, η καλλιέργεια εδαφοκάλυψης και η ανάλυση εδάφους συνεισφέρουν σε ένα υγιές έδαφος και είναι ανάγκη να φροντίζουμε τη γη μας. Το οφείλουμε στα παιδιά μας. Είμαι περήφανος που παράγω βαμβάκι εξαιρετικής ποιότητας με υπεύθυνο και βιώσιμο τρόπο, ώστε να αφήσω τη γη στην επόμενη γενιά.»

«Υπάρχει μεγάλη ζήτηση αλυσίδας αξιών για την επεξεργασία βαμβακιού με εξαιρετικά χαρακτηριστικά, μία διαφοροποίηση από το συμβατικό βαμβάκι. Είμαστε οικογενειακή επιχείρηση τρίτης γενιάς και για εμάς είναι σημαντικό να θέτουμε ως ύψιστη προτεραιότητα της επιχείρησής μας τη βιωσιμότητα. Δουλεύουμε με την BASF και το πρόγραμμα CSF από το ξεκίνημα του προγράμματος. Οι αξίες ενός τέτοιου προγράμματος μας βοήθησαν να καλύψουμε τις αυξανόμενες απαιτήσεις από τους πελάτες μας της αλυσίδας αξιών, για υψηλή ποιότητα, βιωσιμότητα και εξακρίβωση ποιότητας του βαμβακιού. Μόνο θετικά μπορεί να έχει αυτό το πρόγραμμα για όλους τους συμμετέχοντες. Γι' αυτό στηρίζουμε τους καλλιεργητές μας με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να εξασφαλίζουμε την εξαιρετική ποιότητα του βαμβακιού τους και επιβραβεύουμε την προσήλωσή τους στην καλλιέργεια βαμβακιού με βιώσιμο τρόπο και απόλυτο σεβασμό στο πρωτόκολλο της CSF!»

«Οι απαιτήσεις των πελατών μας έχουν αλλάξει αρκετά κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Η ανάγκη για διαφάνεια, βιωσιμότητα και δυνατότητα εξακρίβωσης προέλευσης των προϊόντων έχει αυξηθεί αρκετά. Έτσι, δουλεύοντας με βαμβάκι με πιστοποίηση CSF ως βάση για τα προϊόντα μας, αποκτούμε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά μας. Η διατήρηση της ποιότητας ως ύψιστη προτεραιότητα αποτελεί αναγκαιότητα για την επιχείρησή μας και τους πελάτες μας, ενώ τα εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά του βαμβακιού με πιστοποίηση CSF συμβάλλουν στην παραγωγή νήματος εξαιρετικής ποιότητας ΚΑΙ ως έξτρα πλεονέκτημα έχουμε επίσης τις αξίες της βιωσιμότητας!»

Επάνω